کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی رسا

ساخت وبلاگ

اختلال یادگیری، یک اختلال عصب شناختی است. به بیان ساده، اختلال یادگیری ناشی از تغییر در شیوه “سیم‌کشی” مغز یک فرد می باشد. کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری به اندازه همسالان خود، یا حتی بیشتر از آنها، باهوش هستند، اما ممکن است در صورتی که برای درک مسائل تنها باشند، و یا به شیوه‌های معمول آموزش ببینند، در خواندن، نوشتن، هجی کردن، استدلال کردن، به خاطر آوردن، و یا سازماندهی اطلاعات، مشکل داشته باشند.

اختلال یادگیری چیست؟

اختلال یادگیری یا LD برخلاف شایع بودن، همچنان به خوبی شناخته شده نیست و افراد زیادی هستند که هنوز این اختلال را نمی‌شناسند.
اختلال یادگیری نوعی اختلال عصب شناختی است که به طور مستقیم به مغز فرد مرتبط می‌شود. این اختلال بر نحوه درک اطلاعات، پردازش و همچنین برقراری ارتباط فرد با دنیای اطراف بسیار تاثیرگذار است. بنابراین گاهی می‌بینیم که یک کودک علی‌رغم تلاش و سخت‌کوشی در یادگیری مباحث مختلف، به‌ویژه مباحث درسی، همچنان فرآیند یادگیری را به خوبی طی نمی‌کند و در درک و دریافت مباحث دچار مشکل است.
اختلال یادگیری به طور مستقیم بر توانایی یادگیری و فرآیند تحصیل کودک اثر می‌گذارد و روند تحصیلی او را با مشکل مواجه می‌کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اختلال یادگیری و علائم و درمان آن اینجا کلیک کنید.

انواع شایع اختلالات یادگیری

دیسلکسیا - مشکل در خواندن

مشکلات مربوط به خواندن ، نوشتن ، املا و صحبت کردن

دیسکلکولیا - مشکل در ریاضی

مشکلات مربوط به ریاضی ، درک زمان ، استفاده از پول

دیسگرافی - مشکل در نوشتن

مشکلات مربوط به دست خط ، املا ، ساماندهی افکار

دیس پراکسی (اختلال یکپارچگی حسی) – مشکل در مهارت های حرکتی ظریف

مشکلات مربوط به هماهنگی چشم و دست ، تعادل ، مهارت های دستی

دیس فازی / آفازی - مشکل در زبان

مشکلات مربوط به درک زبان گفتار ، درک ضعیف نوشتار

اختلال پردازش شنوایی – مشکل در شنیدن تفاوت بین اصوات

مشکلات مربوط به خواندن ، درک مطلب ، زبان

اختلال پردازش بینایی - مشکل در تفسیر اطلاعات بصری

مشکلات مربوط به خواندن ، ریاضی ، نقشه ها ، نمودارها ، نمادها ، تصاویر

علائم اختلال یادگیری

علائم اختلالات یادگیری در افراد مختلف متفاوت است و فهرستی قطعی از علائم برای همه افراد وجود ندارد. بااین‌حال موارد زیر ممکن است از علائم اختلال یادگیری باشد:

  • عدم اشتیاق به خواندن یا نوشتن
  • مشکل به‌خاطر سپردن مسائل
  • انجام کارها با سرعت کم
  • اشکال در دنبال کردن مسیرها
  • مشکل در استمرار انجام یک کار
  • دشوار بودن درک ایده‌های انتزاعی
  • توجه نکردن به جزئیات یا توجه بیش از حد به آنها
  • مهارت‌های اجتماعی ضعیف
  • بی‌نظمی

زمان مناسب برای اقدام کردن جهت درمان

اولین نشانه های مشکلات یادگیری بالقوه ممکن است زمانی بوجود آیند که کودک در حال یادگیری، صحبت کردن، خواندن، نوشتن و یا حل مسائل باشد.

هستند بسیاری از آزمون ها که می تواند کمک به تشخیص کودک دارای مشکلات یادگیری بکنند، از جمله تست های روان سنجی برای اندازه گیری IQ و مقیاس ناسازگارانه یادگیری وجود دارد. بسیاری از امکانات موجود برای حمایت از هر دو پدر و مادر و کودکان از طریق فرایند تشخیص مشکل یادگیری و ارائه بهترین اقدامات و حمایت از کودکان وجود دارد.

درمان اختلالات یادگیری

اختلال یادگیری اختلالی دائمی است، ولی با تشخیص و مداخله به موقع می‌توان مهارت‌های کودک را در سطح بهینه‌ای گسترش داد، به گونه‌ای که بتواند همچون سایر افراد زندگی طبیعی داشته باشد. در حال حاضر می‌توان کودکانی که در معرض ابتلا به مشکلات یادگیری هستند را در دوران پیش از دبستان شناسایی کرد؛ در این صورت به احتمال بیشتری قادر به درمان این اختلال خواهید بود.

با افزایش سن کودکان شدت اختلال یادگیری در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و معمولاً این اختلال در پسر‌ها نسبت به دختران بیشتر مشاهده می‌شود. کودکان دچار اختلال یادگیری باید برای بهبودی به درمانگرانی مراجعه کنند که علاوه بر داشتن تحصیلات دانشگاهی دوره‌های تخصصی ویژه در زمینه اختلال یادگیری را نیز گذرانده باشند.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی رسا...
ما را در سایت کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی رسا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی رسا rehabhouse بازدید : 108 تاريخ : يکشنبه 22 اسفند 1400 ساعت: 2:56

کم شنوایی یکی از شایع ترین مشکلات مادرزادی و در عین حال مشکلی شایع در افراد سالمند است.کم شنوایی می تواند بطور خفیف، متوسط ، شدید یا عمیق رخ دهد که هرکدام نیازمند مداخلات درمانی ویژه خود هستند. یکی از روش های درمانی که شما می توانید استفاده کنید استفاده از گفتار درمانی برای کم شنوایی می باشد.

برای آشنایی بیشتر با این عارضه و جزئیات مربوط به آن تا انتها این مطلب کلینک گفتار درمانی و کاردرمانی رسا باشید.

اختلال شنوایی چیست؟

اختلال شنوایی یا کم شنوایی هنگامی بروز می‌کند که یک یا چند قسمت از گوش دچار مشکل یا آسیب‌دیدگی شود. از هر ۱۰۰۰۰ نوزاد متولدشده، بین ۹ تا ۱۲ کودک با حداقل شنوایی متوسط ​​در هر دو گوش متولد می‌شوند.

از هر ۱۰۰۰۰ کودک، ۲۳ نفر دچار نقص شنوایی هستند که در سن ۱۷ سالگی به سمعک احتیاج دارند. ممکن است کودک شما از بدو تولد (به‌صورت مادر زادی) دچار اختلال شنوایی باشد یا شاید هم بعد از تولد دچار این اختلال شود (اکتسابی).

بعضی از کودکان دچار کم شنوایی جزئی هستند، به این معنی که گوش می‌تواند برخی از صداها را دریافت کند و متوجه شود، (ممکن است کودک شما دچار نوعی نقش شنوایی باشد که گویی چیزی گوششان را پوشانده است، یا ممکن است نتواند صداهایی را که از برخی جهات مختلف می‌آید نشوند و یا ممکن است در شنیدن برخی فرکانس یا صداها مشکل داشته باشد.)، برخی دیگر دچار ناشنوایی کامل هستند، به این معنی که گوش به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند بشنود (افرادی که نقص شنوایی کامل دارند ناشنوا هستند). در برخی از انواع کم شنوایی، فرد هنگام بروز نویز در پس‌زمینه، ممکن است مشکلات خیلی بیشتری داشته باشد. ممکن است یک یا هر دو گوش آسیب‌دیده و ممکن است این نقص در یک گوش بدتر از گوش دیگر باشد.

برخی از کودکانی که دچار اختلال شنوایی هستند ناتوانی دیگری نیز دارند. خدمات مداخله‌ای به‌موقع و زودهنگامی مخصوصاً برای نوزادان و کودکان سنین پیش‌دبستانی دارای اختلال شنوایی و سایر ناتوانی‌ها که اغلب شامل ناتوانی جسمی می‌باشد، وجود دارد.

گفتاردرمانی کودکان کم شنوا

امروزه با پیشرفت های چشمگیری که در زمینه تکنولوژی و شنوایی ایجاد شده کودکانی که دچار مشکلات شنوایی همچون کم شنوایی و یا افت شنوایی هستند نیز می توانند مانند سایر افراد صحبت کنند ، زبان گفتاری را بطور صحیح بیاموزند و مانند سایر افراد زندگی طبیعی داشته باشند.

گفتاردرمانی برای کودکان کم شنوا یکی از موثرترین راهکارهای توانبخشی شنیداری این کودکان و کمک به کاهش مشکلات ناشی از این اختلال است.

تکرار کلمات شنیده شده ، تشخیص تفاوت بین صداها ، برقراری تماس چشمی ، صدا سازی توسط کودک ، تمریناتی برای کنترل تنفس ، انجام بازی هایی که نیازمند صداسازی هستند و … از راهکارهای رایج گفتاردرمانی در این کودکان هستند.

گفتاردرمانگر به کودکان کم شنوا کمک می کند تا بتواند کلمات و صداها را تشخیص داده و بتواند از آن ها برای صحبت کردن بطور صحیح بهره ببرد.

در صورت عدم توانبخشی کودکان مبتلا به افت شنوایی با گفتاردرمانی گفتار و زبان این کودکان محدود می شود که این وضعیت می تواند سبب تاثیر نامطلوب در تحصیل و شغل کودک در بزرگسالی شود.

سایر مزایای گفتاردرمانی

به‌طورکلی، گفتاردرمانی می‌تواند طیف گسترده‌ای از مزایایی را داشته باشد که حتی ممکن است متوجه آن‌ها نشده باشید. این مزایا عبارت‌اند از:

  • توسعه مهارت‌های مکالمه برای بهبود تعامل با دیگران
  • بیان افکار، ایده‌ها و نیازها به روشی قابل درک تر
  • خودکنترلی و رعایت قوانینی برای مکالمه
  • اقتضاء و تناسب اجتماعی در شرایط و موقعیت‌های مختلف
  • بهبود نحوه‌ی بیان به‌طوری‌که دیگران بتوانند آنچه را که فرد می‌گوید درک کنند
  • مهارت‌های ارتباط غیرکلامی مانند حالات صورت یا زبان بدن
  • کنار هم چیدن کلمات در یک جمله که معنی دارد
  • درک معنای کلمات بیشتر و نحوه استفاده از آن‌ها
  • استفاده از وسایل ارتباطی جایگزین مانند سیستم های ارتباطی تبادل تصویر یا برنامه‌های تبدیل گفتار به متن

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی گفتار درمانی برای کودکان کم شنوا آشنا نماییم.

کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی رسا...
ما را در سایت کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی رسا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کلینیک گفتار درمانی و کاردرمانی رسا rehabhouse بازدید : 158 تاريخ : دوشنبه 2 اسفند 1400 ساعت: 4:06